top of page

Literam terapija globinske obnove las

o LiteRAM terapiji Lucija Gubenšek
LITERAM

o LiteRAM terapiji Lucija Gubenšek

Vse o Literam terapiji          

(vir: http://www.literam.net/literam-terapija)

Lase nosimo na glavi, jih obdelujemo ter slabimo naravno odpornost, zato se obrabljajo in poškodujejo. Zaradi obrabe lasje postanejo grobi, suhi, izgubijo sijaj, se nam tanjšajo, cepijo ter lomijo. LITERAM je naravna obnova las s trajnim učinkom. Ta lasna terapija že od leta 2000 mnogim uporabnicam ter uporabnikom pomaga k bolj čvrstim, zdravim lasem, ki so zaščiteni pred novo nastalimi poškodbami. Naj vam predstavimo lasno terapijo ter LITERAM terapevtske salone, kjer znanje prepletamo z zdravjem in skrbimo, da pričeska ne izgleda le čudovito, ampak lasje zasijejo v svoji naravni lepoti.

Z LITERAM naravno obnovo las s trajnim učinkom lase nazaj odebelimo in jih okrepimo od korena do konic, zato so po LITERAM terapiji lasje bolj močni, čvrsti, imajo več volumna, so gladki ter se lahko razčešejo brez proizvodov, ki vsebujejo sestavine, s katerimi lase obremenimo ali jih odpremo. Ker obnovimo lase po celi dolžini, so obnovljene tudi konice, zato se nam pogosto že po prvi terapiji lasje prenehajo lomit. Prav tako se delno ali celo popolnoma odpravi cepljenje las.

Obrabljanje las je naraven proces in ga ni mogoče odpraviti. Z naravno obnovo las LITERAM odpravljamo posledice tega procesa. Večina strank si kemično in toplotno obdeluje lase (barvanje, trajno ravnanje, trajno kodranje), s čimer slabijo kakovost las. Z LITERAM terapijami poskrbimo za močne in zdrave lase.

 • Se vaši lasje cepijo, trgajo ali jih ne morete razčesati brez raznih proizvodov, ki vsebujejo sestavine, s katerimi lase odpremo in jih obremenimo?

 • Vam lasje zrastejo le do določene dolžine, potem pa se tako stanjšajo, da se kmalu odlomijo?

 • So grobi na otip in se ne svetijo?

 • Ko se pobarvate, se barva hitro izpere in izgubi intenzivnost?

 • Vam po vsakokratnem umivanju oblikovana pričeska ne obstoji dolgo?

 • Ste vsako jutro slabe volje ob pogledu v ogledalo na izgled vaših las?

 • So dva dni po umivanju vaši lasje že tako mastni, da je potrebno ponovno umivanje?

 • So se vam lasje po bolezni ali dieti tako stanjšali in zredčili, da niso več podobni lasem, kot ste jih imeli nekdaj?

 • Ko ste odšli na morje, so se vam lasje tako izsušili, da so se vam začeli lomiti?

 • So po nekaj barvanjih lasje postali krepasti?

 • Imate skodrane lase, pa vaši kodri nisoveč lepo definirani?

 • Se vam začenja plešenje?

 

S terapijami LITERAM bodo vaši lasje ponovno zdravi in bleščeči, lažje jih bo oblikovati, vaša pričeska pa bo bolj obstojna. LITERAM je postopek naravne obnove las od znotraj in je edina terapija na trgu s trajnim učinkom. Gre za revolucionarno terapijo, ki jo že od leta 2000 izvajamo in o njenih uspehih pričajo mnogi. Vsi tisti, ki so sledili navodilom za obnovo las LITERAM ter si na pravilen način negovali lase tudi doma, lahko danes s svojimi lasmi potrdijo, da so po terapiji dobili drugačne lase, bolj močne, bolj zdrave in da so popolnoma spremenili zavedanje o laseh in negi las.

Število potrebnih terapij za popolno obnovo las je odvisno od naravne strukture las, zatečenega stanja las, od želja stranke in ostalih potrebnih podatkov, ki jih LITERAM terapevt dobi s postavljeno diagnozo ob prvem obisku. Na uspešnost obnove las vpliva tudi način nege doma ob uporabi primernih proizvodov. Učinek prve terapije se na osnovi naštetih dejavnikov razlikuje. Ponekod je že ob prvi terapiji vidna velika razlika. Lasje so bolj odporni, bolj polni in močni. Odvisno od tega, kako lasje sprejmejo materiale. Na začetku obnove las je potrebno narediti vsaj 4 do 6 terapij v časovnem obdobju na 3 do 4 tedne. Ker so lasje po LITERAM terapijah močnejši in bolj zdravi se obrabljajo bistveno počasneje, za vzdrževanje dobre kakovosti las ne potrebujete terapije več tako pogosto, ampak se na podlagi stanja las in načina vaše nege ter ostalih obdelav priporoča običajno daljše obdobje med terapijami. V povprečju se za vzdrževanje boljše kakovosti las priporoča terapije na 2 in pol meseca oziroma odvisno od želje strank po kakovosti las.

Ob tako obnovljenih laseh je nega doma enostavnejša. Za vzdrževanje zdravih las in lepe naravne pričeske, stranke večinoma potrebujejo samo pravi care-line šampon in zaščito.

Naravno obnovo las LITERAM je inoviral belgijski izumitelj Eddy van Dyck. Že leta 1999 je na svetovnem sejmu prejel bronasto nagrado inovacij, odkritij in tehničnih izumov EUREKA v Bruslju. Znanstveno je dokazal izboljšanje strukture las po LITERAM postopku. Tako smo prvikrat dobili postopek, ki po naravni poti s posebno svetlobo in sestavinami, ki se včešejo v lase, naravno obnovi lase in kar je najlepše, vse sestavine lase vežejo vase in se ne izpirajo med umivanjem.

bottom of page